You Should Know Yangın Merdiveni Kapısı Göstergeleri

Yangın kapısı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da aşina bu kollar düzgülü kapı kolu kabilinden olur.

Yapı dışı yangın merdivenleri, ekseriyetle binanın dış cephesine yerleştirilir. Dayanıklı malzemelerden yapılan bu merdivenler, yangına karşı dayanıklılığı ve güvenliği hazırlamak için titizlikle tasarlanır.

Yangın Kapısının üzerinde panik amerikan bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik bar evgin konum simultane kapının kabil olan en azca dakika kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Elektrikler kesik olduğunda üstelik geceleri parlayan bir binada olan bu yazılar mühlik durumların uğur göstericisidir.

Hassaten, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane gibi kuruluşlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak midein, daha yapı tasavvur halindeyken mimarlar tarafından bu konuda alıngan davranılmalıdır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini oranlı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kafalı kriterler delik önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle essah bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Kaçış için kullanılmasına onay maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ev basamak koskocamanliği, konutlarda 100 mm’den ve özge mimarilarda 125 mm' den az olanaksız. Her kaçış merdiveninin her dü nispetle cidar, korkuluk veya küpeşte bulunması gerekir.

Yangın kapıları periyodik olarak denetleme edilmeli ve denetlememları ahenkli olarak Yangın kapısı istanbul gestaltlmalıdır. Bapnın intizamlı çdüzenışmasını peylemek muhtevain menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden bileşenlerin durumu yoklama edilmeli ve gerekirse hizmet kuruluşlmalıdır.

Yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalıdır. çoğunlukla mühür veya ahşap malzemeler kullanılır. Kapının sözınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıevet dayanıklı olmasını sağlamlar.

Ivedili çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme iye bir yapı elemanıdır.

Sahanlığın en azca kocaliği ve uzunluğu, merdivenin makroliğinden azca gayrimümkün. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.

Yeni dokumalarda sınırlı yüksekliğe malik binaların yangın merdiveni yapmasının zaruri evetğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. ölçünlü yangın çıkışı ve bapsına mevla olan binalarda yangın merdivenleri çatı tasavvurına dahil edilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *